Τρίτη 17 Μαΐου 2016

11-15/5/2016

Η ομάδα της ΕΕΕΠΦ Λαμίας με την δυναμική παρουσία των 50 ατόμων (εκπαιδευτών ERC, υγειονομικών και φοιτητών), συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με διεθνή συμμετοχή, που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη στις 11-15/5/2016.



Όλοι μας, φύγαμε πλουσιότεροι σε γνώσεις και πιο δυνατοί σε διδάγματα, λόγου του υψηλού επιπέδου γνώσεων και κατάρτισης όλων των επιστημών και για αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.





Δύο άτομα από εμάς, είχαν την τιμή να είναι εκπαιδευτές στο Emergo Train System (ETC), το οποίο υλοποιήθηκε σε workshop και ήταν το πρώτο που έγινε στην Ελλάδα.




Η θεματολογία ολόκληρου του συνεδρίου κάλυπτε ακόμη και τους πιο δύσπιστους.

Κατά κοινή ομολογία όλων, το καλύτερο κομμάτι του συνεδρίου που προκάλεσε αίσθηση, συγκίνηση, χαρά και ελπίδα ήταν το event "KIDS SAVE LIVES IN GREECE – Τα παιδιά σώζουν ζωές", όπου 170 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία πιστοποιημένοι ανανήπτες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής, ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να σώζεις μία ζωή και μας το απέδειξαν προσομοιώνοντας μαζικά στην αντιμετώπιση ενός θύματος καρδιακής ανακοπής. Φάνηκε πως η θέληση σε συνδυασμό με τη συστηματική προσπάθεια και με άξιους εκπαιδευτές, έχουν ανάρπαστα αποτελέσματα. Τα παιδιά μπορούν και σώζουν ζωές μόνο με τα δυο τους χέρια!




 



Η ομάδα της ΕΕΕΠΦ Λαμίας, ξεκινάει άμεσα προγράμματα εκπαίδευσης παιδιών στα Δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Kids save lives και στην Λαμία!